SMULTRONPARFAIT

(null)
(null)

Jag plockade ett gäng smultron en kväll och ville göra någon typ av efterrätt på dom. Annars känns det mest som att smultron är något man plockar och äter direkt. Men här finns så mycket så jag ville använda det till något. Resultatet blev en smultronparfait som smakade så himmelskt. Tips och recept för er som har smultron kring era småvägar. 

Parfait är en form av glass med stor andel grädde. Till skillnad från glass som skall frysas under omrörning, fryses parfait stillastående. Glassen kommer från Frankrike och ordet parfait kommer av franskan och betyder "perfekt".

Ingredienser:
- 2 st äggulor 
- 0,5 dl florsocker 
- 2 dl smultron 
- 2,5 dl grädde 

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden. Mosa eller mixa smultronen och blanda ner dem i grädden. Vänd ner smultrongrädden i äggsmeten och häll smeten i en plastbytta. Ställ in i frysen och låt stå i minst 4 timmar. Ta fram parfaiten cirka 20 minuter före servering. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0