MASKROSMARMELAD

(null)

(null)
Ingredienser:

5 dl gula maskros kronblad
1 citron, skal och saft
1 vaniljstång
4 dl vatten
3 dl syltsocker

Instruktioner:

1. Plocka maskrosor, använd bara de gula blombladen. Lägg i värmetålig bunke.

2. Snitta vaniljstången och lägg i bland maskrosbladen.

3. Skölj citronen och riv av skalet. Spara skalet till senare, skiva citronen och lägg skivorna bland maskrosbladen.

4. Koka upp 4 dl vatten och häll över maskrosbladen och citronen.

5. Låt maskrosblandningen stå och dra tills vattnet svalnat helt ca. 40 min.

6. Sila sedan ned maskrosvattnet i en kastrull, tillsätt urskrapade vaniljfrön, syltsockret och citronskalet  och koka upp. Låt sjuda i ca 20 min. Skumma ev. av och häll upp i varma, rena glasburkar.

7. Ställ kallt så marmeladen får tjockna.

Receptet ger ca. 4 dl marmelad.

(via tallriksmodeller.blogg.se





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0