JULBRÖD

(null)

Ett av mina bästa julbrödsrecept kommer från Frida Skattberg

Julbröd, 2 st:
5 dl Turkisk yoghurt
5 dl Vatten, kallt
2 Apelsiner, rivet skal
1.5 dl Sirap, mörk
2 msk Honung
8 dl Grahamsmjöl
6 dl Rågmjöl, grovt
2 dl Vetemjöl
1 msk Bikarbonat
1 msk Salt
0.5 msk Kanel, malen
0.5 msk Ingefära, malen
0.5 msk Kryddnejlika

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj två brödformar á 1.5 liter.
Blanda turkisk yoghurt, vatten, apelsinskal, sirap och honung i en stor bunke.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt de till yoghurtsmeten.
Rör ordentligt till en jämn smet.
Fördela smeten jämnt i de två formarna.
Strö över lite rågmjöl.
Grädda mitt i ugnen i 1 – 1.5 h.
Stjälp upp bröden på ett avsvalningsgaller direkt.
Låt svalna helt innan du skär i dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0