NATTJÄST MOROTSBRÖD I LÅNGPANNA

 
Nattjäst morotsbröd i långpanna. Recept från Frida Skattberg

 

Ingredienser:

25 g jäst
6 dl vatten
7 dl siktat dinkelmjöl
6 dl vetemjöl
2 st morötter, finrivna
2 tsk salt

 

Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en deg. Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna och plasta in. Ställ i kylskåpet över natten (8-12 h).

2. Tag fram degen ur kylskåpet och sätt ugnen på 225°c, låt plåten stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
3. Olja in en kniv och skär degen i rutor, försiktigt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tills det är gyllene på både över- och undersidan. Tag ut och låt svalna innan du bryter brödet i de rutor du skar innan gräddning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0