CAPTAIN FANTASTIC

 
Jag fick tips om den här filmen i förra veckan och såg i helgen. Och jag är så glad för det här tipset för Captain Fantastic går absolut in på topp 5 av dom bästa filmerna jag sett. Kände direkt när jag tittade att den på flera sätt står för så mycket av det jag tror på här i livet. SE DEN om ni inte har gjort det!
 

YNGSJÖ

(null)

(null)

(null)

(null)

Körde till Yngsjö Havsbad i förra veckan med pappa, lillasyster och Charlie (Gropahålets naturreservat) som hade ett så här fint hundbad. Dröm att hänga på en strand med massa gulliga hundar. Men en grå och kall söndag som denna, nästan två veckor senare efter ovan bilder togs, känns det som att sommaren nu är slut. Kan nog inte låta bli att tycka att det är så vemodigt. 


TIO BILDER FRÅN MOBILEN

(null)
Fika på verandan med svart vinbärssaft från Norrland och bulle från Urshultsbagarn. Fika är extra förknippat med sommaren för mig, pga farmor som alltid serverade den godaste hembakade fikan under min barndoms somrar i Leksand. 
 
(null)
Min Bike ID cykel har flyttat med mig från Stockholm. En hipster på landet numera tyckte storebror, haha. 
Jag har lite funderingar på att köpa en landsvägscykel. Vad tror ni om det? 
 
(null)
Fått besök av dom här två drömmiga som hälsade på efter att ha varit på Fushion i Tyskland. Exakt den här kvällen när vi satt i min trädgård var det prick ett år sedan vi alla var i Gagnef på Skankaloss där dessa två träffades <3
 
(null)
Den här utsikten från köket tror jag att jag kommer kunna leva med alla årets månader.  
Drömmer om ett orangeri till vänster. Och en kille som flyttar in hos mig hehe. 
 
(null)
Stadshotellet i Växjö blev mitt hem i en vecka under min intensivkurs för körkort. 
(obs! man får inte körkort på en vecka för er som undrar hehe, det tar väldigt mycket längre tid än så). 
 
(null)                         Vaknat upp med Charlie i sängen hos lillasyster i Kristianstad. Detta är den gulligaste gosen jag vet.  
 
(null)     
Åkt ner till Sandören i morgonrock och badat. Alla borde få åka och ta ett morgondopp och ett kvällsdopp i morgonrock. Känns lite som att vara på spa varje dag. 
 
(null)     
Sandören en annan kväll. Vill alltid åka ut med båten när kvällarna är så här magiska. 
 
(null)         
Två bästisar och ett kvällsbad i Virkenhult. Tänk att vi växte upp tillsammans i Älmhult och alltid har hållit ihop.
Önskar alla en exakt sån här vänskap.
 
(null) 
Drömmer om egna plommon i trädgården. Tills dess får jag äta av pappas och mammas.
 

ÖSTREGÅRD

(null)

Här är jag, på väg till Östregårds antik och loppmarknad i Moheda förra söndagen. Vill åka dit varje söndag från och med nu hehe.  En lunch på Systrarna Skogströms Lantcafe i Öhr och en fika på Café Kringlan i Evedal blev det också. Älskar Smålandssöndagar. 


LAGAOSET

(null)

(null)

En dag på stranden i naturreservatet Lagaoset i Halland. Hit har min familj åkt om somrarna sedan flera år tillbaka. Här är stranden vidsträckt, sanddynorna stora och ofta folktomt. Så vackert och ett perfekt ställe om man inte vill trängas med med alla på stranden i Halmstad eller Båstad. (För att hitta hit kör man till Tönnersa). 

SANDÖREN OCH VARMA SOMMARKVÄLLAR

(null)

(null)
(null)

(null)

Äskar när man får landetbesök av barn och huset blir sådär livat och stimmigt som bara barn kan göra det. Och älskar extra mycket när det består av tre små favoriter till brorsbarn från Norrahammar. Jag har dom bästa brorsbarnen helt enkelt. Då åker man exempelvis och badar i Sandören så ofta man kan, cyklar i drömmiga omgivningar varma sommarkvällar och bakar hallongrottor i en storlek större. 

MIEN

(null)

(null)

(null)
 
I förra veckan övningskörde jag till en orimligt fin badplats (Laxasand) vid sjön Mien, söder om Tingsryd. Sjön bildades genom ett meteoritnedslag och har därför kristallklart vatten och siktdjupet är flera meter. Alltså det var så fint här. Åk hit! 


SLÅTTERGILLE

(null)
(null)     
(null)
(null)
(null)
(null) (null) (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

En lördag för två veckor sedan följde jag med pappa på slåttergille på Övraryds gård. Senast jag var med honom precis här var som barn för säkert 20 år sedan. Den här gången lärde jag mig att slå med lie så att svetten rann i den stekheta solen. Belöningen blev en middag med kött från gården och en drömmig jordgubbstårta.  

Tips 1. Det går att beställa kött från Övraryds gård via deras hemsida här. Livet blir SÅ mycket godare med närproducerat, speciellt när det gäller kött. Från och med nu kommer jag bara att köpa mitt från lokala producenter/bönder. Tips 2. Gå med i närmsta REKO-ring på FB för att köpa lokalt (finns till exempel "REKO-ring Älmhult", "REKO-ring Malmö" osv).


Första dagen i augusti

(null)

Jag har varit hundvakt till den här tjejen sedan den 22 augusti. Och det har varit lite som att skaffa barn. På fredag flyttar hon hem till sin familj igen. Kommer sakna den här gosen som skedar en om nätterna. 

Vi har ändå hunnit med lite, jag och Iris. Vi har hängt vid sjön Mien och Bölsö, åkt och badat i havet vid Lagaoset, hängt med bästisar i Virkenhult, haft besök av syster Lisa med barn, haft ett en annat besök av storebror Jonas med familj, åkt på en badtur till Blekinge skärgård och tagit ett antal bad i Sandören. 

RSS 2.0