KÖRLEKTION, ÖSTERHAGEN GLASS OCH KVÄLLSBAD

(null)

(null)

En fredag med körlektion i Växjö, en paus i värmen med hallon och kokosglass från Österhagen Glass (tips om du är i Växjö) och hem till ett kvällsbad i Bökhult. Fyra månader av sommar

(null)

Jag tänker att vi alltid kommer att minnas den här sommaren 2018, att vi kommer att prata om den i framtiden som "den där sommaren som var så himla varm". Det är något vackert och väldigt sorgligt i det på samma gång. Vi får sola och bada, men samtidigt brinner skogarna, skördarna är katastrof för bönderna och djuren har ingen mat. 

LOPPISFYND

(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null)

Dagens loppisfynd;
1. Keramikskål från Västtyskland, 40 kr.
2. Stora Kokboken från 1954, skriven av två skolkökslärarinnor, 40 kr. 
3. Bok om den fantastiska småländska konstnären Reinhold Ljunggren, 20 kr. 
4. Rokokoinspirerad 50-talspall i perfekt skick, 50 kr. 
5. Ett gäng vykort, bl.a. Ingrid Bergman av Andy Warhol, 20 kr. 

Vill du ha ett handskrivet vykort av mig på posten så säg hej! (var ju inte utan anledning som min handstil kallades för Diana Verbana i skolan). 
DEL 1

(null)

Saker du inte vill ska hända när du bor ensam på landet. Del 1; Din (enda) mobilladdare går av och du hade inte ens laddat mobilen under natten. Du hittade heller inget körkort i flingpaketet imorse (läs; jag har inget körkort (ÄN!) mvh bott i Stockholm för länge). Närmsta laddare finns att köpa 2,5 mil bort. Ena föräldern som också den bor 2,5 mil bort befinner sig för tillfället 60 mil bort. Den andra föräldern som bor tillsammans med den förstnämnda är istället 6000 mil bort. Alternativet för dig är alltså att cykla 2,5 mil enkel väg på din tvåväxlade cykel i 30 grader för att köpa en laddare på närmsta butik.

Tur och tack för att man har världens bästa lillasyster (med ett körkort) som körde 6 mil från sig med en nyköpt laddare. 

Alltså hej körkortet vad jag kommer att älska dig när du blir mitt. Bland det dummaste man kan göra måste ju ändå vara att flytta till landsbygden utan ett körkort. Fråga mig, jag vet. Imorgon kör jag iallafall halkan.
SMULTRONPARFAIT

(null)
(null)

Jag plockade ett gäng smultron en kväll och ville göra någon typ av efterrätt på dom. Annars känns det mest som att smultron är något man plockar och äter direkt. Men här finns så mycket så jag ville använda det till något. Resultatet blev en smultronparfait som smakade så himmelskt. Tips och recept för er som har smultron kring era småvägar. 

Parfait är en form av glass med stor andel grädde. Till skillnad från glass som skall frysas under omrörning, fryses parfait stillastående. Glassen kommer från Frankrike och ordet parfait kommer av franskan och betyder "perfekt".

Ingredienser:
- 2 st äggulor 
- 0,5 dl florsocker 
- 2 dl smultron 
- 2,5 dl grädde 

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden. Mosa eller mixa smultronen och blanda ner dem i grädden. Vänd ner smultrongrädden i äggsmeten och häll smeten i en plastbytta. Ställ in i frysen och låt stå i minst 4 timmar. Ta fram parfaiten cirka 20 minuter före servering. 

2018

(null)

Sommaren 2018, du blir en början på någonting nytt. En ny och obeprövad tid i livet. En tid som kommer att börja handla om att följa sina drömmar och att vakna till den här morgonutsikten exempelvis. Långt från Stockholms dammiga gator. Jag  tänker att ni som vill, får följa med här.  

RSS 2.0