BOUNTYKLADDKAKA

Bountykladdkaka (ca 12 bitar)
Ingredienser:
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Kokosfyllning:
200 g kokos (spar 1–2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
Garnering:
200 g mörk choklad, smält (kan bytas mot mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (för att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
4. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
5. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.
6. Blanda smält choklad och olja. Bred ut det över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.
Recept via Lindas bakskola.